Pomidorların tez xarab olmaması üçün nə etməli?
Pomidorların xarab olmasının qarşısını almaq üçün bir neçə sadə, amma effektiv üsul mövcuddur. Foodinfo.az xəbər verir ki, bu üsullar həm pomidorların daha uzun müddət təravətli qalmasına kömək edir, həm də onların keyfiyyətini və dadını qoruyur.1. Düzgün SaxlamaPomidorların xarab olmasının qarşısını almağın ən əsas yolu onları düzgün şəraitdə saxlamaqdır. Pomidoru otaq temperaturunda, günəş işığından uzaq, quru və havadar bir yerdə saxlamaq məsləhətdir. Soyuducuda saxlamaq isə pomidorun dadını və toxumasını dəyişə bilər, bu səbəbdən yalnız çox yetişmiş tomatları soyuducuda saxlamaq lazımdır.2. Quru və Təmiz SaxlamaÜzərində su və ya nəm qalmaması üçün onları yuduqdan sonra yaxşıca qurulamaq vacibdir. Nəm küfün yaranması üçün ideal şərait yaradır, buna görə pomidorların quru saxlanması onların ömrünü uzadar.3. Təzə və Sağlam pomidor SeçimiXarab olmanın qarşısını almaq üçün əvvəlcə təzə və zədəsiz pomidorları seçmək lazımdır. Alınan tərəvəzin üzərində ləkələr, çatlar və ya əziklik olmamalıdır. Sağlam tərəvəzlər daha uzun müddət təravətli qalır.4. Yaxşı Hava DövranıPomidor saxlamaq üçün istifadə olunan qabların havalandırma dəliklərinin olmasına diqqət edin. Plastik torbalarda və ya hava keçirməyən konteynerlərdə saxlanması nəm yığılmasına və nəticədə küf yaranmasına səbəb ola bilər.5. Sirkə ilə SilməkOnları sirkə ilə yüngülcə silmək onların üzərindəki mikroorqanizmləri öldürərək küf yaranmasının qarşısını ala bilər. Bunun üçün bir parçanı sirkə ilə isladıb pomidorların üzərini yüngülcə silmək kifayətdir.6. Ayrı SaxlamaPomidorları digər meyvə və tərəvəzlərdən ayrı saxlamaq məsləhətdir. Xüsusilə etilen qazı ifraz edən meyvələr (məsələn, alma və banan) pomidorun daha sürətlə yetişməsinə və küflənməsinə səbəb ola bilər.7. KonservləşdirməkƏgər pomidorları daha uzun müddət saxlamaq istəyirsinizsə, onları konservləşdirmək yaxşı bir seçimdir. Konservləşdirmə prosesi pomidorun qidalılığını və dadını uzun müddət qorumağa kömək edir.8. Qurudulmuş Pomidor Pomidorları qurudaraq da uzun müddət saxlamaq mümkündür. Qurutmada nəm olmadığından küf yaranma riski də azalır. Qurudulmuş pomidorları hava keçirməyən konteynerlərdə saxlayaraq istifadə edə bilərsiniz.
Paylaş:
Müəllif : Fuad
Tarix:2-08-2024, 12:02
Sikayət
loading...
Загрузка...
Oxşar Xəbərlər
Pomidorların xarab olmasının qarşısını almaq üçün bir neçə sadə, amma effektiv üsul mövcuddur. Foodinfo.az xəbər verir ki, bu üsullar həm pomidorların daha uzun müddət təravətli qalmasına kömək edir, həm də onların keyfiyyətini və dadını qoruyur.1. Düzgün SaxlamaPomidorların xarab olmasının qarşısını almağın ən əsas yolu onları düzgün şəraitdə saxlamaqdır. Pomidoru otaq temperaturunda, günəş işığından uzaq, quru və havadar bir yerdə saxlamaq məsləhətdir. Soyuducuda saxlamaq isə pomidorun dadını və toxumasını dəyişə bilər, bu səbəbdən yalnız çox yetişmiş tomatları soyuducuda saxlamaq lazımdır.2. Quru və Təmiz SaxlamaÜzərində su və ya nəm qalmaması üçün onları yuduqdan sonra yaxşıca qurulamaq vacibdir. Nəm küfün yaranması üçün ideal şərait yaradır, buna görə pomidorların quru saxlanması onların ömrünü uzadar.3. Təzə və Sağlam pomidor SeçimiXarab olmanın qarşısını almaq üçün əvvəlcə təzə və zədəsiz pomidorları seçmək lazımdır. Alınan tərəvəzin üzərində ləkələr, çatlar və ya əziklik olmamalıdır. Sağlam tərəvəzlər daha uzun müddət təravətli qalır.4. Yaxşı Hava DövranıPomidor saxlamaq üçün istifadə olunan qabların havalandırma dəliklərinin olmasına diqqət edin. Plastik torbalarda və ya hava keçirməyən konteynerlərdə saxlanması nəm yığılmasına və nəticədə küf yaranmasına səbəb ola bilər.5. Sirkə ilə SilməkOnları sirkə ilə yüngülcə silmək onların üzərindəki mikroorqanizmləri öldürərək küf yaranmasının qarşısını ala bilər. Bunun üçün bir parçanı sirkə ilə isladıb pomidorların üzərini yüngülcə silmək kifayətdir.6. Ayrı SaxlamaPomidorları digər meyvə və tərəvəzlərdən ayrı saxlamaq məsləhətdir. Xüsusilə etilen qazı ifraz edən meyvələr (məsələn, alma və banan) pomidorun daha sürətlə yetişməsinə və küflənməsinə səbəb ola bilər.7. KonservləşdirməkƏgər pomidorları daha uzun müddət saxlamaq istəyirsinizsə, onları konservləşdirmək yaxşı bir seçimdir. Konservləşdirmə prosesi pomidorun qidalılığını və dadını uzun müddət qorumağa kömək edir.8. Qurudulmuş Pomidor Pomidorları qurudaraq da uzun müddət saxlamaq mümkündür. Qurutmada nəm olmadığından küf yaranma riski də azalır. Qurudulmuş pomidorları hava keçirməyən konteynerlərdə saxlayaraq istifadə edə bilərsiniz.
Paylaş: