Alimlər arıqlama haqqındakı ən populyar miflərdən birini təkzib etdilər
ABŞ-ın Arizona Universiteti alimləri karbohidratların istehlakı və atıq çəki arasındakı əlaqəni təkzib ediblər.
Bu barədə "Advances in Nutrition" jurnalında məqalə dərc olunub.
Araşdırma müəlliflərinin fikrincə, yüksək qlikemik indeksə malik məhsullar çəkiyə təsir etmir. Belə məhsullardan nümunə kimi ərəb xurması, ağ çörək, düyü və kartof göstərilib.
İki milyona yaxın insan üzərində aparılan tədqiqatlar sübut edib ki, qeyd olunan məhsullarla qidalanan şəxslər artıq çəkiyə meyilli deyillər. Əksinə, yüksək karbohidratlı qidaların dügün nisbətdə qəbulu sağlam çəkini saxlamağa köməklik edir. (milli.az)
Paylaş:
Müəllif : Fuad
Tarix:22-08-2021, 13:51
Sikayət
loading...
Загрузка...
Oxşar Xəbərlər
ABŞ-ın Arizona Universiteti alimləri karbohidratların istehlakı və atıq çəki arasındakı əlaqəni təkzib ediblər.
Bu barədə "Advances in Nutrition" jurnalında məqalə dərc olunub.
Araşdırma müəlliflərinin fikrincə, yüksək qlikemik indeksə malik məhsullar çəkiyə təsir etmir. Belə məhsullardan nümunə kimi ərəb xurması, ağ çörək, düyü və kartof göstərilib.
İki milyona yaxın insan üzərində aparılan tədqiqatlar sübut edib ki, qeyd olunan məhsullarla qidalanan şəxslər artıq çəkiyə meyilli deyillər. Əksinə, yüksək karbohidratlı qidaların dügün nisbətdə qəbulu sağlam çəkini saxlamağa köməklik edir. (milli.az)
Paylaş:
Müəllif :
Fuad
Tarix:22-08-2021, 13:51
Sikayət
Загрузка...
Oxşar Xəbərlər
Xəbər lenti
Dünən, 08:36
Məmur biznesinin iflic etdiyi sahələrdə orta və kiçik sahibkarlıq can verir... - İnhisar, cərimələr, pul qıtlığı...
23-11-2024, 13:35
Samux İcra Hakimiyyətinin tərkibində 600 min manatlıq qəribə “alış-veriş” – Kəlbətin, təkər, izolent, maşın yağı və s…
23-11-2024, 13:25