reklam
Regionxeberlericom.az » Araşdırma » Nəyə görə balıq yedikdən sonra infarkt riski yüksəlir?

reklam

Nəyə görə balıq yedikdən sonra infarkt riski yüksəlir?


Dietoloqlar balıq yeyərkən bəzi vərdişlərin sağlamlığa ziyan verdiyini açıqlayıb.

Medicina.az xəbər verir ki, balıq ürək-damar xəstəliklərindən qoruyur. Tərkibindəki omeqa-3 sayəsində zehni açaraq yaddaşsızlıq və unutqanlığın qarşısını alır. Eyni zamanda, tərkibindəki kalsium sümükləri bərkidir.
Dietoloqların sözlərinə görə, balıq yeyərkən bəzi vərdişlər sağlamlığınıza zərər vurur. Aparılan araşdırma göstərir ki, həftədə 5 və daha çox balıq yeyənlərdə heç balıq yeməyənlərlə müqayisədə infarkt riski 30 faiz daha artıqdır.

Ona görə də yaşlı və ürək-damar problemi olan insanların həftədə 1 dəfədən artıq balıq yeməməsinə diqqət yetirilsin. Xüsusən yağlı, qızarmış və quru, duzlu balıq az istifadə edilsin.


Paylaş:


Müəllif : Tarix:
6-10-2021, 16:41
Sikayət   


loading...
Загрузка...