Qocalmanın qarşısını alan ərzaqları tanıyaq - DİETOLOQ MƏSLƏHƏTİ
Qocalmanı qidalanmanın köməyi ilə yavaşıtmaq olar. Əgər insan tərkibində şəkər olan ərzaqlardan az istifadə etsə, o, özünü gümrah hiss edər. Bu barədə "EatHYPERLINK" portalı dietoloqlara istinadla yazır.
Yaxşısı budur ki, insan peçenyedən, pirojnadan və digər «dadlı»lardan uzaq dursun, bunlar qeyri-sağlam qidadır ki, insanın sağlamlığına ciddi problemlər yaradır.
Dietoloq tez-tez balıq yeməyi tövsiyə edir: o, sağlamlıq üçün faydalıdır, xüsusilə də yaşlı adamlar üçün, belə ki, onun tərkibində çoxlu Omeqa-3 yağ turşuları var və onlar xəstəliklərdən qoruyur. Daha bir məsləhət - tez-tez tərəvəz və meyvə, giləmeyvə, sitrus meyvələri, göyərti yemək lazımdır.
Bütün bu ərzaqlar antioksidantlarla və kletçatka ilə zəngindir və qocalmanı yavaşıda bilir. Ətə, xüsusilə də yaşlı nəsil üçün aludə olmaq lazım deyil.
Dietoloqların daha bir məsləhəti - kifayət qədər su və ya tərkibində çoxlu su olan meyvələr, məsələn pomidor, xiyar, qarpız, çiyələk və s. qəbul etmək lazımdır.
Paylaş:
Müəllif : Fuad
Tarix:12-01-2022, 08:20
Sikayət
loading...
Загрузка...
Oxşar Xəbərlər
Qocalmanı qidalanmanın köməyi ilə yavaşıtmaq olar. Əgər insan tərkibində şəkər olan ərzaqlardan az istifadə etsə, o, özünü gümrah hiss edər. Bu barədə "EatHYPERLINK" portalı dietoloqlara istinadla yazır.
Yaxşısı budur ki, insan peçenyedən, pirojnadan və digər «dadlı»lardan uzaq dursun, bunlar qeyri-sağlam qidadır ki, insanın sağlamlığına ciddi problemlər yaradır.
Dietoloq tez-tez balıq yeməyi tövsiyə edir: o, sağlamlıq üçün faydalıdır, xüsusilə də yaşlı adamlar üçün, belə ki, onun tərkibində çoxlu Omeqa-3 yağ turşuları var və onlar xəstəliklərdən qoruyur. Daha bir məsləhət - tez-tez tərəvəz və meyvə, giləmeyvə, sitrus meyvələri, göyərti yemək lazımdır.
Bütün bu ərzaqlar antioksidantlarla və kletçatka ilə zəngindir və qocalmanı yavaşıda bilir. Ətə, xüsusilə də yaşlı nəsil üçün aludə olmaq lazım deyil.
Dietoloqların daha bir məsləhəti - kifayət qədər su və ya tərkibində çoxlu su olan meyvələr, məsələn pomidor, xiyar, qarpız, çiyələk və s. qəbul etmək lazımdır.
Paylaş: