reklam
Regionxeberlericom.az » Araşdırma » Hansı qidalar soyuducuda saxlanılmamalıdır?

reklam

Hansı qidalar soyuducuda saxlanılmamalıdır?


















Bəzi qidalar qidalandırıcı xüsusiyyətlərini itirməmək üçün soyuducuda saxlanılmamalıdır.

Bu barədə “Moskva 24” telekanalına müsahibəsində Kənd Təsərrüfatı Məhsullarının, Xammalların və Ərzaqların Keyfiyyəti üzrə mütəxəssis Yelena Pavlovaya danışıb.

O bildirib ki, tropik meyvələri otaq temperaturunda sərin yerdə saxlamaq lazımdır:

“Məsələn, bananın qabığı otaq temperaturuna qədər qızdırıldıqdan sonra qara olur. Ananasın gövdəsi və ətrafındakı hissəsi qəhvəyi rəngdə olacaq. Aşağı temperaturun təsiri ilə qreypfrut qabığında çoxsaylı qəhvəyi ləkələr görünəcək, avokado bozlaşacaq”.

Pavlova həmçinin məhsulun kristallaşmasının qarşısını almaq üçün maye balı soyuducuya qoymağı məsləhət görmür:

“Bununla belə balın digər keyfiyyətləri pisləşməyəcək. Rütubəti az və məsaməliliyi yüksək olan ədviyyatları soyuducuda saxlamaq olmaz. Onlar nəm və yad qoxuları özünə çəkir, bu da ətir və xüsusi dadın qismən və ya tam itirilməsinə səbəb olacaqdır”.

Mütəxəssis qeyd edib ki, çörək də soyuducuya yerləşdirilməməlidir:

“Çünki bu, onun tez köhnəlməsinə səbəb olacaq və hermetik paketdə qabıq sərtliyini itirəcək və çörəyin üzərində kif görünə bilər. Lazım gələrsə, çörək dondurucuya yerləşdirilə bilər. Həmçinin şokoladı soyuducuda saxlamayın. Şokoladın qoxuları udmaq qabiliyyətinə görə onu soyuducuda saxlamaq məsləhət görülmür. Həmçinin, kəskin temperatur dalğalanmaları şokoladın ağarmasına olmasına səbəb olur. Yəni onun səthində ağ örtük əmələ gəlir. Şokoladı qaranlıq yerdə xüsusi qoxu olan qidalardan uzaq saxlayın”.




Paylaş:


Müəllif : Tarix:
3-02-2024, 10:55
Sikayət   


loading...
Загрузка...

Oxşar Xəbərlər