Çörəyi necə saxlamalı: Çörəkçidən faydalı məsləhətlər Bu gün, 11:14
Çörəkçinin sözlərinə görə, çörək iki həftəyə qədər soyuducuda saxlanıla bilər.
Düzgün saxlandıqda çörək 14 gün ərzində kiflənməyəcək və ya köhnəlməyəcək.
Bunu çörəkçi Emili Raffa bildirib. O, çörəyin təhlükəsiz saxlanması qaydalarını "Ekspress"ə açıqlayıb.
Raffanın sözlərinə görə, çörək isti yerdə saxlansa tez xarab olur. Məsələn, onu məişət cihazlarının yanında bir paketə yerləşdirsəniz, onlardan gələn istilik və sellofandakı nəm kifin böyüməsi üçün ideal bir mühit yaradacaq. Çörəyi daha uzun müddət təzə saxlamaq üçün çörəkçi onu sərin, quru yerdə, istidən və nəmdən uzaq saxlamağı məsləhət görüb. Həm də çörək yalnız soba, qaz plitəsi və soyuducu yaxınlığındakı yerlərdən deyil, meyvə qoyulmuş vazalardan da uzaqda saxlanılmalıdır.
Raffa izah edib ki, banan və alma kimi bəzi meyvələr meyvələrin yetişməsinə kömək edən etilen qazı buraxsa da, çörəyin daha tez xarab olmasına və kif əmələ gəlməsinə səbəb ola bilər.
"Sendviç çörəyi plastik torbada yaxşı qalır; bu torbada çörəyin qabığını yumşaq saxlayan nəm var. Ancaq bu torbanı hermetik şəkildə bağlamaq lazım deyil. Eyni zamanda, yumşaq bulkalar üçün kağız torbalar idealdır" - mütəxəssis bildirib.
Həmçinin, çörəkçinin sözlərinə görə, çörək iki həftəyə qədər soyuducuda saxlanıla bilər.
"Yeməzdən əvvəl, sadəcə 150 dərəcə temperaturda qızdırın" - o, sözünü yekunlaşdırıb.
Bundan əvvəl Azərbaycan əhalisinin çörək yeməyi azaltdığı barədə məlumat verilmişdi.
Paylaş:
Müəllif : Fuad
Tarix:28-10-2024, 11:22
Sikayət
loading...
Загрузка...
Oxşar Xəbərlər
Çörəkçinin sözlərinə görə, çörək iki həftəyə qədər soyuducuda saxlanıla bilər.
Düzgün saxlandıqda çörək 14 gün ərzində kiflənməyəcək və ya köhnəlməyəcək.
Bunu çörəkçi Emili Raffa bildirib. O, çörəyin təhlükəsiz saxlanması qaydalarını "Ekspress"ə açıqlayıb.
Raffanın sözlərinə görə, çörək isti yerdə saxlansa tez xarab olur. Məsələn, onu məişət cihazlarının yanında bir paketə yerləşdirsəniz, onlardan gələn istilik və sellofandakı nəm kifin böyüməsi üçün ideal bir mühit yaradacaq. Çörəyi daha uzun müddət təzə saxlamaq üçün çörəkçi onu sərin, quru yerdə, istidən və nəmdən uzaq saxlamağı məsləhət görüb. Həm də çörək yalnız soba, qaz plitəsi və soyuducu yaxınlığındakı yerlərdən deyil, meyvə qoyulmuş vazalardan da uzaqda saxlanılmalıdır.
Raffa izah edib ki, banan və alma kimi bəzi meyvələr meyvələrin yetişməsinə kömək edən etilen qazı buraxsa da, çörəyin daha tez xarab olmasına və kif əmələ gəlməsinə səbəb ola bilər.
"Sendviç çörəyi plastik torbada yaxşı qalır; bu torbada çörəyin qabığını yumşaq saxlayan nəm var. Ancaq bu torbanı hermetik şəkildə bağlamaq lazım deyil. Eyni zamanda, yumşaq bulkalar üçün kağız torbalar idealdır" - mütəxəssis bildirib.
Həmçinin, çörəkçinin sözlərinə görə, çörək iki həftəyə qədər soyuducuda saxlanıla bilər.
"Yeməzdən əvvəl, sadəcə 150 dərəcə temperaturda qızdırın" - o, sözünü yekunlaşdırıb.
Bundan əvvəl Azərbaycan əhalisinin çörək yeməyi azaltdığı barədə məlumat verilmişdi.
Paylaş: