Ürək və damarların ən böyük dostu
Sarımsaq çox faydalı tərəvəzdir. Lakin mütəxəssislərin fikrinə görə, təzə sarımsaq qat-qat daha faydalıdır.
Təzə sarımsaq C vitamini və fitonsidlərlə xüsusilə zəngindir. Məhz bu 2 maddə soyuq fəsillərdə zəifləmiş immuniteti möhkəmləndirir, orqanizmin infeksiya və viruslara qarşı olan davamlılığını artırır.
Təzə sarımsaq beyinin fəaliyyətinə də çox yaxşı təsir edir, beyin qan dövranını yaxşılaşdırır, damarları təmizləyir, yaddaş və diqqəti artırır.
Təzə sarımsaq aterosklerozun ən böyük düşmənidir. C vitamini və allisin maddəsi sayəsində təzə sarımsaq damarları möhkəmləndirir, genişləndirir, daha elastik edir, damarlarda trombların riskini azaldır. Bütün bunlar isə öz növbəsində yüksək təzyiq, insult və infarktın riskini azaldır.
Təzə sarımsaq şəkərin səviyyəsini də aşağı salır.
Həmçinin bu göyərti güclü qurd əleyhinə təsirə malikdir.
Təzə sarımsağın şişəleyhinə təsiri də sübut olunub.
Təzə sarımsağı çiy halda yemək lazımdır ki, hətta minimal termik emal onun tərkibində olan faydalı maddələrin miqdarını xeyli azaldır.
Lakin nəzərə almaq lazımdır ki, mədə-bağırsaq, bəzi böyrək xəstəlikləri, öd daşı xəstəliyi zamanı sarımsağı yemək olmaz.
Sağlam insanlar da çox sarımsaq yeməməlidir ki, bu həzm sisteminə ziyan vura bilər. \\Saglamolun.az
Paylaş:
Müəllif : Redaktor
Tarix:15-03-2019, 20:33
Sikayət
loading...
Загрузка...
Oxşar Xəbərlər
Sarımsaq çox faydalı tərəvəzdir. Lakin mütəxəssislərin fikrinə görə, təzə sarımsaq qat-qat daha faydalıdır.
Təzə sarımsaq C vitamini və fitonsidlərlə xüsusilə zəngindir. Məhz bu 2 maddə soyuq fəsillərdə zəifləmiş immuniteti möhkəmləndirir, orqanizmin infeksiya və viruslara qarşı olan davamlılığını artırır.
Təzə sarımsaq beyinin fəaliyyətinə də çox yaxşı təsir edir, beyin qan dövranını yaxşılaşdırır, damarları təmizləyir, yaddaş və diqqəti artırır.
Təzə sarımsaq aterosklerozun ən böyük düşmənidir. C vitamini və allisin maddəsi sayəsində təzə sarımsaq damarları möhkəmləndirir, genişləndirir, daha elastik edir, damarlarda trombların riskini azaldır. Bütün bunlar isə öz növbəsində yüksək təzyiq, insult və infarktın riskini azaldır.
Təzə sarımsaq şəkərin səviyyəsini də aşağı salır.
Həmçinin bu göyərti güclü qurd əleyhinə təsirə malikdir.
Təzə sarımsağın şişəleyhinə təsiri də sübut olunub.
Təzə sarımsağı çiy halda yemək lazımdır ki, hətta minimal termik emal onun tərkibində olan faydalı maddələrin miqdarını xeyli azaldır.
Lakin nəzərə almaq lazımdır ki, mədə-bağırsaq, bəzi böyrək xəstəlikləri, öd daşı xəstəliyi zamanı sarımsağı yemək olmaz.
Sağlam insanlar da çox sarımsaq yeməməlidir ki, bu həzm sisteminə ziyan vura bilər. \\Saglamolun.az
Paylaş:
Müəllif :
Redaktor
Tarix:15-03-2019, 20:33
Sikayət
Загрузка...
Oxşar Xəbərlər
Xəbər lenti
Dünən, 11:45
Magistral yolların keçdiyi rayonlarda yeni trend: Topraq sahələri kütləvi satışa çıxarılır
Dünən, 11:24
“Sahil Babyev, gəl sənə göstərim ki, biz sakinlərə necə xəstə heyvan verirlər!” – KƏLBƏCƏR SAKİNİNDƏN MÜRACİƏT / VİDEO, FOTO
Dünən, 11:18
Sumqayıtda milyonların talanmasında iştirakçı olan “Saffira Plus” MMC -nin fəaliyyəti niyə yoxlanılmır
Dünən, 11:07
İşçilərin maaşı ilə özünə “imperiya” quran dələduz şirkət rəhbəri QAÇDI - İLGİNC FAKTLAR...
20-12-2024, 21:08
Türkiyənin Suriya üçün göndərəcəyi 75 min ərzaq bağlamasının ilk partiyası yola salındı
20-12-2024, 14:01
Tiktoker Benizin zərərçəkəni hüquq-mühafizə orqanlarına müraciət etdi - 836 min manatdan çox pulunu hissə-hissə ələ keçirib
20-12-2024, 13:48
Ölkəmizə son illər iribuynuzlu heyvanlar HARADAN və NECƏ gətirilir? - “Dana monopoliyası” "kralı"na niyə DUR deyən tapılmır...?
20-12-2024, 12:09
Dünya çempionu 2,5 milyon pul qoyduğu obyektdən çıxarılır - İşin arxasında keçmiş məmur dayanır? - FOTO
20-12-2024, 10:16