Şəkər haqqında məşhur mif dağıdıldı
Çay və qəhvəyə az miqdarda şəkər əlavə etmək orqanizmə mənfi təsir göstərmir.
Hollandiyanın Leiden Universitetinin alimləri bu qənaətə gəliblər.
32 il ərzində üç min tədqiqat iştirakçısı müntəzəm olaraq şəkərli çay və ya qəhvə içiblər – yalnız əlavə edilən şəkərin miqdarı fərqli olub.
Elm adamları eksperimentin əvvəlində və sonunda könüllülərin sağlamlıq göstəricilərini öyrənib, həmçinin tədqiqat üzərində iş zamanı onların ölüm səbəblərini ətraflı araşdırıblar. Məlum olub ki, şəkərli çaydan tamamilə imtina edənlər, hələ də şəkər istehlak edənlərlə müqayisədə erkən ölüm riskini yalnız bir faiz azaldıb.
Bununla belə, alimlər qeyd edir ki, hər stəkanda cəmi beş qram şəkər edilən halda onun sağlamlıq və ömür uzunluğu üçün heç bir riski olmur. Bu isə bir çay qaşığına bərabərdir.
Bir stəkan qazlı şirin limonadda beş yemək qaşığı şəkər var - müvafiq olaraq, bu cür içkilər artıq sağlamlıq üçün təhlükəli ola bilər.
Paylaş:
Müəllif : Fuad
Tarix:30-10-2023, 21:36
Sikayət
loading...
Загрузка...
Oxşar Xəbərlər
Çay və qəhvəyə az miqdarda şəkər əlavə etmək orqanizmə mənfi təsir göstərmir.
Hollandiyanın Leiden Universitetinin alimləri bu qənaətə gəliblər.
32 il ərzində üç min tədqiqat iştirakçısı müntəzəm olaraq şəkərli çay və ya qəhvə içiblər – yalnız əlavə edilən şəkərin miqdarı fərqli olub.
Elm adamları eksperimentin əvvəlində və sonunda könüllülərin sağlamlıq göstəricilərini öyrənib, həmçinin tədqiqat üzərində iş zamanı onların ölüm səbəblərini ətraflı araşdırıblar. Məlum olub ki, şəkərli çaydan tamamilə imtina edənlər, hələ də şəkər istehlak edənlərlə müqayisədə erkən ölüm riskini yalnız bir faiz azaldıb.
Bununla belə, alimlər qeyd edir ki, hər stəkanda cəmi beş qram şəkər edilən halda onun sağlamlıq və ömür uzunluğu üçün heç bir riski olmur. Bu isə bir çay qaşığına bərabərdir.
Bir stəkan qazlı şirin limonadda beş yemək qaşığı şəkər var - müvafiq olaraq, bu cür içkilər artıq sağlamlıq üçün təhlükəli ola bilər.
Paylaş: