Ramazandan sonra bunları edin - Vacib məsləhətlər
Ramazan ayında tamamilə fərqli pəhrizə keçdikdən sonra bayram zamanı birdən-birə normala keçmək orqanizmdə şok effekti yarada bilər. Normal nizama keçid 3-4 gün ərzində olmalıdır.
Ramazan ayında yemək tezliyinin azalması ilə tamamilə fərqlənən pəhrizə keçdikdən sonra Ramazan bayramında birdən-birə normala keçmək insanda şok effekti yarada bilər.
Çox tez-tez yemək yemək, xüsusilə şəkər istehlakı kimi ilk gündə bir az daha diqqətli olmaq lazımdır. Əsaslı qidalar, həzm problemlərinə səbəb olacaq. Xüsusilə bayram səhəri yüngül səhər yeməyi ilə başlaya bilsək, bu günümüzü rahatladar. Bayram ziyarətlərində ənənəvi olaraq şirin ikramlar olduğu üçün daha çox olar. Səhər yeməyində bal və mürəbbə kimi şəkərli qidalar qəbul etməmək uyğundur.Ya da qızartma kimi həzm sisteminizi yoracaq qidalardan uzaq durmaq günü daha asan keçirməmizə kömək edər.Pendir,zeytun,Günə səhər yeməyi ilə başlaya bilərik. əsasən yumurta, tam taxıllı qidalar və tam taxıllı çörək kimi tərəvəzləri ehtiva edir, çünki aşağıdakı ləzzətlər paxlava, xəmir, desert kimi qidalara xidmət edəcək, bunlar qan şəkərini sürətlə artıran qidalardır.
Ətrafdan gələn israrlı yanaşmalara qarşı bir az diqqətli olmalıyıq. 2 yerə gedəcəyiksə, ora getməliyik. bir dilim xəmir və ya paxlava ola bilər; "Ziyarət planlaşdırmış olsaq, hər yerdə təklif olunan şirniyyatları istehlak etmək çox uyğun olmaz. Bu ləzzətləri uyğun bir dildə rədd edə bilərik.
Ramazanda yorğun olan orqanizm ziyafətdə həddindən artıq şəkər, xəmir şirniyyatları və şərbətli şirniyyatlar qəbul etməklə daha çox yorulacaq. Ona görə də imkan daxilində daha çox südlü şirniyyatlar, meyvəli şirniyyatlar, qurudulmuş yeməklərə üstünlük verin. Xüsusilə ramazandan sonra narahatlığı olan kəslərin meyvə tərzi qidalar qəbul etməsi adaptasiyasını asanlaşdıracaq.
Ramazan ayında kifayət qədər su istehlak edə bilməyən şəxslərin artıq bədənlərində maye çatışmazlığı yaşaya bilər. Bunu öz yerinə qaytarmaq üçün Ramazandan sonra müəyyən bir müddət ərzində normal səviyyənin üzərinə çıxa bilərik. Gündə 2,5 litr səviyyəsində su istehlakı orqanizmin daha tez sağalmasına kömək edəcək. Həm də kömək edəcək.Bundan başqa Ramazan ayında istehlakı məhdud olan çay və qəhvə kimi kofeinli içkilərin miqdarı birdən-birə artırılmamalıdır. bayramdan sonra.Bu kofeinli içkilər də orqanizmdən suyun çıxarılmasına səbəb olacaq içkilər olduğu üçün bu, orqanizmin bərpa prosesinə mənfi təsir göstərəcək.(Demedia.az)
Paylaş:
Müəllif : Fuad
Tarix:7-04-2024, 13:08
Sikayət
loading...
Загрузка...
Oxşar Xəbərlər
Ramazan ayında tamamilə fərqli pəhrizə keçdikdən sonra bayram zamanı birdən-birə normala keçmək orqanizmdə şok effekti yarada bilər. Normal nizama keçid 3-4 gün ərzində olmalıdır.
Ramazan ayında yemək tezliyinin azalması ilə tamamilə fərqlənən pəhrizə keçdikdən sonra Ramazan bayramında birdən-birə normala keçmək insanda şok effekti yarada bilər.
Çox tez-tez yemək yemək, xüsusilə şəkər istehlakı kimi ilk gündə bir az daha diqqətli olmaq lazımdır. Əsaslı qidalar, həzm problemlərinə səbəb olacaq. Xüsusilə bayram səhəri yüngül səhər yeməyi ilə başlaya bilsək, bu günümüzü rahatladar. Bayram ziyarətlərində ənənəvi olaraq şirin ikramlar olduğu üçün daha çox olar. Səhər yeməyində bal və mürəbbə kimi şəkərli qidalar qəbul etməmək uyğundur.Ya da qızartma kimi həzm sisteminizi yoracaq qidalardan uzaq durmaq günü daha asan keçirməmizə kömək edər.Pendir,zeytun,Günə səhər yeməyi ilə başlaya bilərik. əsasən yumurta, tam taxıllı qidalar və tam taxıllı çörək kimi tərəvəzləri ehtiva edir, çünki aşağıdakı ləzzətlər paxlava, xəmir, desert kimi qidalara xidmət edəcək, bunlar qan şəkərini sürətlə artıran qidalardır.
Ətrafdan gələn israrlı yanaşmalara qarşı bir az diqqətli olmalıyıq. 2 yerə gedəcəyiksə, ora getməliyik. bir dilim xəmir və ya paxlava ola bilər; "Ziyarət planlaşdırmış olsaq, hər yerdə təklif olunan şirniyyatları istehlak etmək çox uyğun olmaz. Bu ləzzətləri uyğun bir dildə rədd edə bilərik.
Ramazanda yorğun olan orqanizm ziyafətdə həddindən artıq şəkər, xəmir şirniyyatları və şərbətli şirniyyatlar qəbul etməklə daha çox yorulacaq. Ona görə də imkan daxilində daha çox südlü şirniyyatlar, meyvəli şirniyyatlar, qurudulmuş yeməklərə üstünlük verin. Xüsusilə ramazandan sonra narahatlığı olan kəslərin meyvə tərzi qidalar qəbul etməsi adaptasiyasını asanlaşdıracaq.
Ramazan ayında kifayət qədər su istehlak edə bilməyən şəxslərin artıq bədənlərində maye çatışmazlığı yaşaya bilər. Bunu öz yerinə qaytarmaq üçün Ramazandan sonra müəyyən bir müddət ərzində normal səviyyənin üzərinə çıxa bilərik. Gündə 2,5 litr səviyyəsində su istehlakı orqanizmin daha tez sağalmasına kömək edəcək. Həm də kömək edəcək.Bundan başqa Ramazan ayında istehlakı məhdud olan çay və qəhvə kimi kofeinli içkilərin miqdarı birdən-birə artırılmamalıdır. bayramdan sonra.Bu kofeinli içkilər də orqanizmdən suyun çıxarılmasına səbəb olacaq içkilər olduğu üçün bu, orqanizmin bərpa prosesinə mənfi təsir göstərəcək.(Demedia.az)
Paylaş: