Kolbasa və sosis bazarında biabırçı mənzərə... - Hansı yerli markaya güvənə bilərik?
regionxeberlericom.az-un 7GUN.az-a istinadən məlumatına görə “Sab”, “1000 bərəkət halal nemət”, “Sevimli Dad”, “Payım”, “Ovçular”, “Rosko”, “Ovqat”, “Cənnət” və digər adlar altında hazırlanıb satışa çıxarılan kolbosalar və sosislər bir çox hallarda insan orqanizminə zərərli təsirlər göstərir.
Bunun səbəbi kolbasa sexlərində antisanitar şəraitdə mənşəyi bilinməyən ət məhsullarının kağız-selliloz məmulatları ilə qarışdırılıb kolbasa və sosislər istehsal edilməsi ilə bağlıdır.
Bundan başqa, xarici ölkələrdən, xüsusilə, Ukraynadan və Hindistandan gətirilən keyfiyyətsiz qarışıq ət məhsulları kolbasa sexlərində daha çox istifadə olunur.
Təsadüfi deyildir ki, kolbasa sexlərinə verilən at və eşşək ətlərindən hazırlanan məmulatların mal əti kimi istehlakçılara satılmasının qarşısının allınmasından ötrü Qida Təhlükəsizli Agentliyi tərəfindən dəfələrlə karantin qoyulmuşdur.
Keçirilmiş baytarlıq-sanitariya ekspertizaları çərçivəsində həmin ət məhsullarında buruselliyoz, xilamidioz, pasteriloz və quduzluq törədən elementlər aşkarlanmışdır.
Ölmüş mal-qara və müxtəlif quş ətlərindən də kolbasa sexlərində istifadə edilməsi barədə məlumatlar vardır.
Yuxarıda göstərdiyimiz hallara görə insanların sağlamlığı üçün təhlükə mənbələrindən biri olan kolbasa və sosislər zaman-zaman ziyanlı təsirini göstərir.
Keyfiyyətsiz kolbasa məhsullarının və sosislərin istehsalına və istehlak bazarına çıxarılmasına aidiyyatı dövlət qurumları niyə ciddi münasibət göstərmirlər?!
Paylaş:
Müəllif : Yazar
Tarix:9-03-2019, 12:29
Sikayət
loading...
Загрузка...
Oxşar Xəbərlər
regionxeberlericom.az-un 7GUN.az-a istinadən məlumatına görə “Sab”, “1000 bərəkət halal nemət”, “Sevimli Dad”, “Payım”, “Ovçular”, “Rosko”, “Ovqat”, “Cənnət” və digər adlar altında hazırlanıb satışa çıxarılan kolbosalar və sosislər bir çox hallarda insan orqanizminə zərərli təsirlər göstərir.
Bunun səbəbi kolbasa sexlərində antisanitar şəraitdə mənşəyi bilinməyən ət məhsullarının kağız-selliloz məmulatları ilə qarışdırılıb kolbasa və sosislər istehsal edilməsi ilə bağlıdır.
Bundan başqa, xarici ölkələrdən, xüsusilə, Ukraynadan və Hindistandan gətirilən keyfiyyətsiz qarışıq ət məhsulları kolbasa sexlərində daha çox istifadə olunur.
Təsadüfi deyildir ki, kolbasa sexlərinə verilən at və eşşək ətlərindən hazırlanan məmulatların mal əti kimi istehlakçılara satılmasının qarşısının allınmasından ötrü Qida Təhlükəsizli Agentliyi tərəfindən dəfələrlə karantin qoyulmuşdur.
Keçirilmiş baytarlıq-sanitariya ekspertizaları çərçivəsində həmin ət məhsullarında buruselliyoz, xilamidioz, pasteriloz və quduzluq törədən elementlər aşkarlanmışdır.
Ölmüş mal-qara və müxtəlif quş ətlərindən də kolbasa sexlərində istifadə edilməsi barədə məlumatlar vardır.
Yuxarıda göstərdiyimiz hallara görə insanların sağlamlığı üçün təhlükə mənbələrindən biri olan kolbasa və sosislər zaman-zaman ziyanlı təsirini göstərir.
Keyfiyyətsiz kolbasa məhsullarının və sosislərin istehsalına və istehlak bazarına çıxarılmasına aidiyyatı dövlət qurumları niyə ciddi münasibət göstərmirlər?!
Paylaş:
Bunun səbəbi kolbasa sexlərində antisanitar şəraitdə mənşəyi bilinməyən ət məhsullarının kağız-selliloz məmulatları ilə qarışdırılıb kolbasa və sosislər istehsal edilməsi ilə bağlıdır.
Bundan başqa, xarici ölkələrdən, xüsusilə, Ukraynadan və Hindistandan gətirilən keyfiyyətsiz qarışıq ət məhsulları kolbasa sexlərində daha çox istifadə olunur.
Təsadüfi deyildir ki, kolbasa sexlərinə verilən at və eşşək ətlərindən hazırlanan məmulatların mal əti kimi istehlakçılara satılmasının qarşısının allınmasından ötrü Qida Təhlükəsizli Agentliyi tərəfindən dəfələrlə karantin qoyulmuşdur.
Keçirilmiş baytarlıq-sanitariya ekspertizaları çərçivəsində həmin ət məhsullarında buruselliyoz, xilamidioz, pasteriloz və quduzluq törədən elementlər aşkarlanmışdır.
Ölmüş mal-qara və müxtəlif quş ətlərindən də kolbasa sexlərində istifadə edilməsi barədə məlumatlar vardır.
Yuxarıda göstərdiyimiz hallara görə insanların sağlamlığı üçün təhlükə mənbələrindən biri olan kolbasa və sosislər zaman-zaman ziyanlı təsirini göstərir.
Keyfiyyətsiz kolbasa məhsullarının və sosislərin istehsalına və istehlak bazarına çıxarılmasına aidiyyatı dövlət qurumları niyə ciddi münasibət göstərmirlər?!
Paylaş:
Müəllif :
Yazar
Tarix:9-03-2019, 12:29
Sikayət
Загрузка...
Oxşar Xəbərlər
Xəbər lenti
23-11-2024, 13:35
Samux İcra Hakimiyyətinin tərkibində 600 min manatlıq qəribə “alış-veriş” – Kəlbətin, təkər, izolent, maşın yağı və s…
23-11-2024, 13:25
NMR Səhiyyə naziri Samiq Sadıxov və TMİB-in icraçı direktoru Vüsal Məmmədov həkimləri yalan məlumat verməyə məcbur edir - İDDİA
23-11-2024, 13:24
Ramiz Mehdiyevin kürəkəni Azərbaycan məhkəməsini “dubinka”ya çevirib – sahibkar etiraz edir
22-11-2024, 16:08
Su şəbəkələrinə qoşulmanın asanlaşdırılması iqtisadi islahatların tərkib hissəsi kimi – Ekspert rəyi
22-11-2024, 15:39